Ruime openingstijden Wij zijn ook 's avonds geopend
Snelle afspraak? Binnen 48 uur een 1e afspraak
Sportspreekuur Ook op lokatie in Lunteren

Echografie

Bij Therapeutisch Centrum Lunteren hebben Tom Adding en Pieter Vaessen in 2014 de cursus MSU (echografie van het bewegingsapparaat) gevolgd.

Wat is echografie?

 Een echo of echografie is voor de fysiotherapeut een prima hulpmiddel. Echografie kan namelijk heel goed worden gebruikt om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen.
Enkele toepassingen van echografie bij fysiotherapie zijn klachten aan de:
  • Spieren (scheuren, littekens, kalkneerslag)
  • Pezen (scheuren, degeneratie, kalkneerslag)
  • Slijmbeurzen (ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag)
  • Gewrichtsbanden (scheuren, verdikkingen)
  • Meniscus (oppervlakkige scheuren, cystes)
  • Botten (losse botfragmentjes, breukjes, indeukingen, groeischijven)
  • Zenuwen (ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel)
Wat is echografie?

Wanneer heeft u baat bij echografie?

Echografie kan bij iedereen worden toegepast. Of zo’n onderzoek meerwaarde heeft voor uw situatie kunt u met uw therapeut bespreken. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe uw belastbaarheid is en wordt een gerichte training en behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Het gevolg is dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Het is een medisch onderzoek dat veel informatie kan opleveren uw klacht. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen. Dit heet hoogfrequent of ultrageluid. Een echografie is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald.