Ruime openingstijden Wij zijn ook 's avonds geopend
Snelle afspraak? Binnen 48 uur een 1e afspraak
Sportspreekuur Ook op lokatie in Lunteren

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut begeleidt sporters die een blessure of aandoening hebben en graag weer op het oorspronkelijke sportniveau willen komen. De sportfysiotherapeut richt zich, naast het behandelen van de blessure, ook op het onderhouden van de conditie van de belastbare lichaamsdelen. Door middel van advies en verschillende behandelmogelijkheden, zoals sportspecifieke trainingsprogramma’s, mobiliserende technieken en taping/braces, begeleidt de sportfysiotherapeut u weer naar uw oorspronkelijke sportniveau.
Naast het behandelen van blessures, is preventie ook een belangrijk onderdeel van de sportfysiotherapie. Door middel van preventie kunnen blessures voorkomen worden, zodat u voluit kunt blijven sporten. Dit gebeurt in de vorm van voorlichting, trainingsadviezen en eventueel training om een hogere belastbaarheid te ontwikkelen.
Sportfysiotherapie is zowel voor de recreatieve sporter als voor topsporters en van jong tot oud. Ook als u niet bekend bent met sport, maar hier graag mee wil beginnen, dan kan de sportfysiotherapeut u hierin begeleiden.
Sportfysiotherapie

Sportspreekuur

Therapeutisch Centrum Lunteren biedt wekelijks een sportspreekuur aan. U kunt hier terecht voor vragen over uw acute of langer bestaande sportblessure. Het consult bestaat uit een screening, waarbij door middel van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en testen een diagnose wordt gesteld. Aan de hand daarvan krijgt u een advies over welk behandeltraject het meest passend voor u is om zo spoedig mogelijk tot herstel te komen. Dit kunnen de volgende vervolgtrajecten zijn:
  • U komt in aanmerking voor sportfysiotherapie
  • U krijgt advies op het gebied van training, hulpmiddelen, etc.
  • U wordt doorverwezen naar de huisarts
 
Het sportspreekuur is iedere maandagmiddag van 17.00-18.00 uur. U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden bij Therapeutisch Centrum Lunteren voor maandagmiddag 13.00 uur.

Samenwerking

De sportfysiotherapeut werkt samen met de sportverenigingen in Lunteren. Om u als sporter zo snel mogelijk weer in uw sportspecifieke situatie te laten trainen is het goed te overleggen met uw trainer, om zo te komen tot een aangepast trainingsschema.
 
In “Ut Sporthuus” en “WellActief Beweeg en adviescentrum” in Lunteren, is wekelijks een sportspreekuur door de sportfysiotherapeut. Deze zijn beide op de maandagavond.
Neem voor meer informatie contact op met het Therapeutisch Centrum Lunteren, “Ut Sporthuus” of “WellActief Beweeg en adviescentrum”.
 
Vanuit sportcentrum Papendal is een netwerk opgezet van sportartsen en sportfysiotherapeuten om sporters snel bij de juiste behandelaar te krijgen. Marcella Meijer- van den Brink is bij dit netwerk aangesloten.
 
 

Verwijzing en vergoeding

U kunt zowel met als zonder verwijzing van de huisarts of specialist bij de sportfysiotherapeut terecht. Sportfysiotherapie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Kwaliteit

De sportfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een opleiding tot sportfysiotherapie gevolgd. De erkende sportfysiotherapeut is geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) is een onderdeel van het KNGF. Om te voldoen aan de registratie- en herregistratievoorwaarden, is het volgen van bij- en nascholing verplicht.